Ryhmäliikunta

 

Hyvinvointia juuri sinulle!

Meiltä löydät ihanat tunnit joilla pääset edistämään omaa hyvinvointiasi. Jokainen tunti on oma harjoitus itsellesi jolloin oma kehosi pääsee toimimaan juuri siten, mikä on juuri nyt tarpeen. 

Tunnit toteutetaan pienryhminä. 

Ajanvaraus tunneille tapahtuu etukäteen tuntivarauslistan kautta. Jos paikat on täyttyneet, voit jäädä jonotuslistalle.  
Suosittelemme käyttämään omaa jumppamatoa tunneilla. Tarvittaessa meiltä saa lainaan jumppamaton. Lainamatot desinfioidaan käytön jälkeen.

SYKSY 2021

SYYSKAUDEN TUNNIT

Maanantai:
9-9.55       Vahva selkä & virkeyttä hartioihin 55min   /Jenna
10.10-11.25  Ilmajooga Yin & Yang 75mi   /Jenna


Tiistai:
17.30-18.25 Functional Core/Functional Power 55min  /Jenna
18.40-19.55 Yin jooga 75min  /Jenna

Keskiviikko:
17.45-18.40 Vahva & hyvinvoinva keho 55min  /Kati
18.50-19.45 FasciaMethod 55min  /Kati

Torstai:
18.40-19.35 Flow jooga 55min  /Jenna
19.45-20 Ilmajooga Yin 75min  /Jenna

Perjantai:
9.15-10.10 Functional Flow/Flow Jooga 55min  /Jenna

Sunnuntai:
18-19.15 Lempeä traditionaalinen jooga 75min /Tinja

 

Tutustumiskortti 2 viikkoa  29e

Voit kokeilla eri ryhmätunteja 2 viikon aikana. Ajanvaraukset nettiajanvarauksesta. Kokeilupassia voit käyttää yhden kerran.

5x kortit

55 ja 60 min tunnit                 73e
75 min tunnit (ei ilmajooga)  89e
75 min ilmajooga                    109e

5x kortit on voimassa 6kk ostopäivästä lukien ja käyvät nettiajanvarauksen viikkotunneille (pois lukien extra-tapahtumat) studiolla ja virtuaalitunneille. 

Kurssimaksut kurssin mukaisesti nettiajanvarauksesta.

 

 

Hinnasto

 

MEILTÄ ON MAHDOLLISTA VUOKRATA STUDIO YKSITYISKÄYTTÖÖN 30e /tunti. Kysy lisää p. 0443094263 tai sposti: sipoonhieronta@gmail.com

 

KURSSIT

Kahdeksan kerran hyvinvointikurssi senioreille

Kurssi on suunniteltu tuomaan iloa, eloa, liikkuvuutta ja vahvuutta arkeesi. Kurssi tuo mukanaan myös sosiaalista yhteenkuuluvuutta ja oman yhteisöllisen vertaisryhmän. Sitä varmasti moni nyt kaipaa arkeensa.

Kurssi toteutetaan pienryhmänä perjantaisin klo 10.20-11.20 Sipoon hieronta ja hyvinvointi tiloissa osoitteessa Iso Kylätie 9, Sipoo.

Ensimmäinen tunti 10.9.2021, viimeinen 5.11.2021.

22.10 ei tuntia.

Kurssin hinta 99e

Paikan varaus nettiajanvarauksen kurssit-osiosta.

 


KUNTONYRKKEILY
 

Torstaisin klo 17.15-18.15 ajalla 28.10-2.12

Nuoret 12-16 vuotiaat 3x kurssi 25.11-9.12.2021

KEVÄTKAUDEN 2022 Kuntonyrkkeily- KURSSEILLE VOI TIEDUSTELLA PAIKKOJA.
Aloitus tammikuussa. Alkuvuoden kurssit tulevat näkyviin nettiajanvaraukseen marras-joulukuun aikana.


 

VIIKKOTUNNIT KEVÄT 2022

Tiistai
8.45-9.00 Functional Core /Jenna
9.10-10.10 Ilmajooga (alustava 2x kk) / Jenna

Keskiviikko:
17-17.55 Vahva ja hyvinvoinva keho /Kati
18.05-19.00 Vahva ja hyvinvoiva keho /Kati
19.10-20.05 FasciaMehod /Kati

Torstai:
18.15-19.30 Yin jooga /Jenna
19.40-20.55 Ilmajooga Yin & Yang /Jenna

Perjantai
9.15-10.10 Flow jooga /Functional Flow /Jenna

Sunnuntai 
18-19.15 Lempeä traditionaalinen jooga /Tinja

 

Kausipaikka tunnille, yhteensä 17 kertaa

55 min tunnit  235e
75 min tunnit (ei ilmajooga)  289e
 

Kausipaikat ajalla 10.1-15.5.2022, yhteensä 17 kertaa.
Poikkeukset :
Hiihtolomaviikolla (8) ei tuntia.
Pääsiäisen aika 14.-18.4 ajan tunnit siirtyvät viikolle 20 (16-22.5.2022)

Kausimaksulliset tunnit varmistavat paikan joka viikko omalle tunnille.

Ilmoittaudu haluamallesi tunnille sipoonhieronta@gmail.com tai käymällä paikan päällä. Kausiehdot saat sähköpostiisi. Maksu pankkikortilla, laskulla ja/tai liikuntaedulla.


ENNAKKOILMOITTAUTUMISET KÄYNNISSÄ KEVÄÄN TUNNEILLE!


 

Varaa aika

Kati Mäkelä

Moikka, olen Kati, yrittäjä, hyvinvointivalmentaja, lähihoitaja ja lempeän kohtaamisen vahva kannattaja. Lähestymistapani hyvinvointiin on lempeän tarkasteleva, sekä yksilöä kuunteleva ja arvostava. Valmentajana vahvuuksiani on lempeä kohtaaminen, muutokseen tukeminen rauhassa pienin askelin, tekniikka edellä liikkeen ohjaaminen, sekä palautumisen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin merkitys arjessa.

Koulutukseltani olen lähihoitaja ja hyvinvointivalmentaja (hyvinvointivalmentajan opinnot (Riveria) on sisältynyt hyvinvointivalmennuksen lisäksi kuntosaliohjausta ja ryhmäliikunnanohjausta, sekä palautumisen ja henkisen hyvinvoinnin valmennusta). Lisäksi olen lukenut avoimessa yliopistossa ravitsemustieteen, sekä liikuntapsykologian perusopinnot. Olen myös kouluttanut itseäni mm. PowerMethod-valmentajaksi, sekä Äitiysliikunnan ohjaajaksi. Koulutan jatkuvasti itseäni oppiakseni uutta, tällä hetkellä opiskelen palautumisen valmennusta.

Valmennukseni tarjoavat kokonaisvaltaista hyvinvointia, lempeää pysähtymistä itsensä äärelle, sekä pysyviä muutoksia hyvinvointisi tueksi. Koska viimeksi sinä olet pysähtynyt sen äärelle, mitä Sinä oikeasti haluat? Mitä sinä tarvitset, voidaksesi hyvin? Tiedätkö sinä minkälaiset valinnat arjessasi tukevat hyvinvointiasi, ja auttavat sinua olemaan energisempi ja onnellisempi? Minä olen täällä Sinua varten, ja valmennuksissani pysähdytään yhdessä juuri näiden teemojen äärelle. Haluan tuoda arkeesi liikunnan iloa, pysähtymistä ja oman kehon havainnointia, sekä oppimista ja yhdessä oivaltamista. Olen valmennuksissa sinua varten, voit aina kysyä ja ihmetellä, niin pohditaan yhdessä. Tunneillani vallitsee sallivuus ja lempeys, yhdessä tekeminen, sekä rento ote liikuntaan ja hyvinvointiin.

Eloisan kehon pienryhmävalmennuksen ja Uusi lempeä elo valmennuksen lisäksi teen räätälöityjä valmennuksia yksilöille, tai vaikka sinun omalle kaveriporukalle, kysy rohkeasti lisää!
 
Nähdään tunneilla!

Jenna Liikanen

Minä olen Jenna. 
Olen ammatiltani Liikunnanohjaaja sekä Kunto -ja Hyvinvointivalmentaja. Lisäksi olen viimeisimmät vuodet opiskellut avoimessa yliopistossa psykologiaa, jonka eri viitekehyksissä jatkan opintoja tälläkin hetkellä ja juuri nyt olen kiinnostunut liikunnan vaikutuksesta aivoihimme, etenkin ADHD-diagnoosin tarkastelukulmasta. Tavoitteenani on tulla psykologiksi. 

Liikunnanohjaajana ja valmentajana minulla on 16-vuoden laaja-alainen ja monipuolinen työkokemus. Olen kouluttautunut vuosien varrella rutkasti omien intressieni (mm. Functionality sekä ihminen psykofyysisenä kokonaisuutena), puitteissa ja kehittänyt itseäni ohjaajana juuri tämä kokonaisuus silmälläpitäen. Rakentamissani harjoituksissa huomion keskipiste on ihmisen kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa, jonka ykkösarvona on toimiva keho ja mieli. Harjoituksen hyödyt ulottuvat muuallekin, kuin pelkästään kehoon, sillä liikunnalla on kattavat vaikutukset aivojemme, etenkin etuotsalohkomme kehitykseen.

Minun kanssani voit kehittää ja vahvistaa itseäsi funktionaalisen (toiminnallisen) harjoittelun saralla sekä erilaisilla kehoa ja mieltä hellivillä joogatunneilla. 
Järjestän myös erilaisia intensiivisiä body & mind workshoppeja, jotka syventävät käsityksiämme liikunnan moniulotteisista hyödyistä sekä rentouttavia jooga & mindfulness viikonloppuja pimenevien syysiltojen saapuessa. 

Rakastan ylläpitää tunneillani avointa vuorovaikutusta ja antaa yksilöllisiä ohjeita harjoittelun tueksi. Älä siis säikähdä, jos joskus kajoan inhimilliseen suojakuplaasi, se on sinun hyväksesi. Toivon myös, että rohkenet kysyä itseäsi askarruttavista seikoista, olen täällä teitä varten. 

Tervetuloa tutustumaan, oppimaan, nauttimaan ja löytämään harjoittelusta aivan uusi ulottuvuus. Ole utelias itseäsi, kehitystäsi ja kykyjäsi kohtaan. Älä aliarvioi itseäsi, saatat jopa yllättyä, kun jätät pinttyneet tapasi ja suorituskeskeisyyden pois ja uskaltaudut tutkimaan itseäsi laatikon ulkopuolelta. 

Nähdään tunneilla, olen tukenasi!
 

Tinja de la Chapelle

Tinja on kouluttautunut 500 RYT jooga ohjaajaksi Shri Kali Ashramissa ja Shakta Joogakoulussa. Sen lisäksi hänellä on Luonto ja Erämaa- opas koulutus, luontaishoitaja-koulutus sekä lukuisien vuosien omia opintoja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. 

Tinja ohjaa meillä lempeää traditionalista joogaa perjantaina ja sunnuntaina.

”Päästämällä irti suorittamisesta voit oppia pysähtymään, rentoutumaan ja nauttimaan, niin matolla kuin elämässäkin."

-Tinja

Aurora Rantanen

(äitiysvapaalla)
Hei vaan, minä olen Aurora.

Olen kuplivaa elämäniloa, vahvaa fiilistelyä ja spontaaneja elämyksiä.
Olen myös rauhaa ja hiljaisuutta, läsnäolevia kohtaamisia ja elämän ihmeellisyyden loputonta ihmettelyä.

Siispä, en ole sitä tai tätä;
vaan sitä, tätä ja tuota.
Juuri kuten koko elämä ympärillämme on;
sopivasti kaikkea sekaisin, täynnä vastakohtia, eikä koskaan pelkästään joko-tai.

Vastakohdista arkenikin koostuu; liikunnanohjaajan vauhdikas, nopeatempoinen ja menevä työnkuva on suureksi ilokseni löytänyt rinnalleen tasapainoittavan elementin, joogan. 

Sinulle, joka luet tätä, olen ennenkaikkea luova ja läsnäoleva joogaohjaaja sekä innostava ja kannustava liikunnanohjaaja. 
Ohjaajana pyrin antamaan asiakkaalle mahdollisuuden saada harjoituksesta itselleen paitsi kokonaisvaltaisesti keholle ja mielelle hyvinvointia, niin myös ripauksen mukaansa iloa, valoa ja voimaa!

JOOGA
 

Jooga on alun perin kotoisin Intiasta, josta se levisi länsimaihin. Nykymuotoinen jooga kehittyi 1800-luvulla fyysiseksi harjoitukseksi, johon kuuluu nykyisin asentoharjoituksia ja mielen rauhoittamista. Joogan harjoittaminen on monille kehollista terapiaa ja rentoutumista.
Joogaa voi harjoittaa monista erilaisista syistä. Joogaa voi harjoittaa pehmeänä tai vaativana liikuntamuotona, terapiana, eettisenä elämäntapana, hengellisenä kokemuksena tai keinona saavuttaa tyytyväisyys. Joogassa keskitytään ihmisen kokonaisuuteen: kehoon, mieleen ja yksilön sisimpään. Joogassa pyritään vapautumaan häiriötekijöistä ja rauhoittamaan mieli. Kun seesteinen mieli on saavutettu, aistit toimivan selkeämmin ja mieli on vastaanottavaisempi. Tähän tilaan pyritään fyysisillä harjoituksilla eli jooga-asennoilla (asanoilla), hallitulla hengityksellä tai mielen rauhoittamisella.

Flow Jooga

Kehoa avaava ja vahvistava sulavasti asanasta toiseen etenevä joogaharjoitus, jossa hengitys on oleellinen osa harjoituksen kulkua. Joogaharjoitus vahvistaa myös kehon ja mielen yhteyttä. Tämä Flow jooga -harjoitus keskittyy enemmän fyysiseen harjoitukseen, jossa asanoihin siirrytään sulavasti oman hengityksen tahdissa itseä kunnioittaen ja kuunnellen. Teet asanat juuri sinulle sopivalla tasolla. Apuvälineet (joogatiili) on käytettävissäsi tuomaan helpotusta asanoiden muodostamisessa ja kannattelussa. Harjoituksen voi tehdä joko fyysisemmin: haetaan enemmän oman kehon staattista kannatusta tai rennommin: haetaan tukea joogatiilestä. Harjoitus alkaa aina hengitysharjoituksella, jolla pyritään vaikuttamaan läsnäoloon. Läsnäololla on joogassa oleellinen vaikutus optimaalisen harjoituksen tavoittamisessa. Läsnäoloharjoitusta seuraa lämmittelyvaihe, jossa valmistetaan kehoa tulevaa harjoitusta varten. Lämmittelyvaiheesta siirrytään opettelemaan asanasarjoja, joita opettelun jälkeen toistetaan itselle sopivaan tahtiin. Joogatuntini päättyvät aina rentoutusharjoitukseen. Joogaharjoitus tarvitsee totuttelua niin läsnäolon kuin itselle sopivan hengitysrytmin löytymiseksi. Ole siis kärsivällinen ja kunnioittava itseäsi kohtaan. Variaatioiden vuoksi tämä flow jooga sopii kaikille. Akuuteista vammoista on kuitenkin suotavaa informoida ohjaajaa, jotta tilanteesi voidaan huomioida yksilöllisemmin. Namaste.

TÄSTÄ PÄÄSET VARAAMAAN PAIKKASI TUNNILLE »

Restoratiivinen jooga on levon ja palautumisen joogaa.

Sen ydinajatuksena on edistää syvää rentoutumista ja palautumista. Restoratiivisessä joogassa keho tuetaan asanoissa siten, että syvärentoutuminen on mahdollista. Venytyksen tuntumaan ei pyritä eikä siihen hakeuduta. Asanoissa viivytään pidempään kuin esimerkiksi Yin joogassa. Restoratiivisessa joogassa asanoissa viivytään 5-20min, jotta parasympaattinen hermosto (kehomme jarrupoljin) pääsee aktivoitumaan.

Asanat rakennetaan tukemaan yksilöllisesti erilaisia kehoja ja näin tukemaan yksilöllistä rentoutumista ja palautumista.

Restoratiivisessa joogassa tarvitaan lisävarusteita, kuten vilttejä, bolstereita, tyynyjä, joogablokkeja, vöitä, tuoleja sekä silmätyynyjä tai pyyhettä. Viltit kuitenkin riittävät. Apuvälineillä on tarkoitus viedä pois painoa ja paineentunnetta keholta ja siten purkaa kehon jännitteitä, jotta sekä keho että mieli pääsevät syvärentoutumaan ja näin fyysiset tuntemukset eivät häiritse rentoutumista.

Kuten oma joogaopettajani Clare Gates-Sjöblom ja hänen opettajansa restorstiivisen joogan äiti Judith Hanson Lasater toteavat; "Everything is better when you are rested" (Asiat ovat paremmin, kun olemme levänneitä).

 

ILMAJOOGA

Valikoimasta löytyy erilaisia ilmajooga tunteja. 
Tarkista tuntivalikoima nettiajanvarauksesta. 

Yin Jooga

Rauhallisuuteen ja tietoisuuteen perustuva rentouttava harjoitus. Venyttävät asanat ovat lähinnä passiivisia ja kestoltaan pidempiä, jotta keho ja mieli ehtivät rauhoittua ja syventyä asanaan. Yinjooga kuuluu postmoderneihin joogasuuntauksiin. Yin-joogan tarkoituksena on herättää keho ja mieli asentojen energioille. Kehon elastisuus kehittyy ajan mittaan asentojen muotoutuessa sekä aktivoimalla asentojen ominaiselementtejä. Yin jooga on passiivinen joogaharjoitusmuoto, vastapaino Yang (dynaamiselle) joogalle. Yin joogassa asennot ovat passiivisia, jotta päästään syvälle kehon tiiviisiin sidekudoksiin, kuten jänteisiin, nivelsiteisiin ja rustoihin, jotka ovat usein vaikeita aktivoida ja aukaista. Yin-jooga luo tilaa parasympaattisen hermoston aktivoitumiselle kehossa, jotta kehon ja mielen ahtaudet ja kireydet pääsevät vapautumaan, minkä vuoksi Yin jooga lieventää myös stressiä ja kohentaa mielialaa. Harjoitus sopii kaikille monipuolisten variaatioiden ja passiivisen muotonsa vuoksi. On kuitenkin suositeltavaa, että informoit ohjaajaa akuuteista vaivoista tai vammoista, jotta harjoitustasi voidaan ohjata yksilöllisemmin.

TÄSTÄ PÄÄSET VARAAMAAN PAIKKASI TUNNILLE »

Lempeä traditionaalinen jooga 

Joogatunnilla viet kehoa ja mieltä harmoniseen tilaan. Joogaharjoitus on rentouttava ja nautinnollinen, kaikki tehdään kehoa kunnioittaen ja kuunnellen. 

Tunnilla löydät hyvinvointia ilman suorittamista, pakottamista ja rehkimistä. Opit säätelemään elimistön toiminnat ja koko olemuksesi löytää luonnollisen tasapainon ja harmonian. 

Tunnit sopivat kaiken ikäisille ja kokoisille, aiempaa kokemusta ei tarvita. 
Tuo mukanasi mukavat vaatteet, joogamaton (tarvittaessa saat meiltä lainaan) ja huivin. 
Ole minuun yhteydessä, jos on kysymyksiä tunnista. P. 044 200 0845.
Voit saapua paikalle mielellään jo n. 15min ennen tunnin alkua, niin elimistö ehtii asettua ennen joogaharjoitustasi.  Tunnin jälkeen voit nousta omalla aikataululla, kun olet valmis. 
 

JOOGA NIDRA

Jooga nidran (Jooginen uni eli toisin sanoen kehomeditaatio /meditatiivinen syvärentoutus) tarkoituksena on tuottaa niin fyysinen, emotionaalinen kuin henkinenkin rentous ja tyyneys.

On kerrottu, että puolen tunnin jooga nidra vastaa jopa neljän tunnin unta (Swami Satyananda). Jooga nidralla pyritään tuottamaan maksimaalinen rentoutuminen. Sen vaikutukset hermostoomme ovat sekä välittömiä että säännöllisellä harjoittelulla pitkäaikaisia ja siksi erinomainen tapa tasapainottaa arjesta koituvaa kuormitusta.

Jooga nidra on systemaattinen menetelmä sisäisen huomiokyvyn parantamiseksi. Jooga Nidra on tehokas tapa kehittää myös mielen joustavuutta ( psykologinen joustavuus) ja lievittää stressiä ja ahdistusta.
 

FUNCTIONAL tunnit

Nämä Functional-harjoitukset sopivat kaikille niidet monipuolisten variaatioiden vuoksi, mutta akuuteista vammoista tai vaivoista tulee informoida ohjaajaa, ennen harjoituksen alkua, jotta yksilölliset tekijät voidaan huomioida erityisemmin.

TÄSTÄ PÄÄSET VARAAMAAN PAIKKASI TUNNILLE

FUNCTIONAL FLOW

Liikkuvuutta, tasapainoa ja stabiloivaa lihasvoimaa vahvistava harjoitus, jossa
yhdistetään, joogan, tai chin, pilateksen ja movementin elementtejä. Sarjat tehdään musiikin tahtiin.
Tämä harjoitus on innovatiivinen yhdistelmä erilaisia kehoa kunnioittavia pehmeitä, mutta
tarkkuutta, hallintaa ja keskittymistä vaativia liikkeenlajeja. 
Harjoituksen alussa avataan, valmistellaan ja voidellaan lihas -ja lihaskalvojärjestelmä sekä tukirakenteita vastaanottamaan monipuolisia liikkuvuutta, kehon stabiliteettiä ja hallintaa vahvistavia sekä mobilisoivia harjoitteita. Liikkeissä tärkeintä on niiden tekniikkaja hallinta, jota harjoituksen aikana seurataan ja niissä avustetaan aktiivisesti. Harjoituksen fokus liikkuvuuden parantamisen lisäksi on juuri tukirakenteita ympäröivien syvien tukilihasten aktivoinnissa ja vahvistamisessa. Aktivoinnin oppiminen parantaa tukilihasten käyttöä myös arkisissa askareissa, jolla taas on suurta merkitystä kehon asentojen hahmottamisessa ja ylläpidossa sekä ergonomiassa. Harjoitus on hyvin dynaaminen, mutta vaatii keholta myös staattista lihasvoimaa ja tasapainoa, joka onkin ihanteellinen tapa vahvistaa syvää tukilihaksistoa.
 

FUNCTIONAL CORE - Keskivartalo on voimapesäsi!

Toiminnallinen keskivartaloa vahvistava harjoitus, jossa pääpainopiste on vahvistaa kehon liikeketjujen välistä yhteyttä, kehonhallintaa ja keskivartalon syvien lihasten voimaa ja stabiliteettiä. Jokaisessa liikunta -ja urheilulajissa tarvitaan keskivartaloa tukemaan, kannattelemaan ja tuottamaan voimaa. Siellä piilee myös eräs turvallisen harjoittelun avaimista: ”functional core is more!” Harjoitus alkaa funktionaaliselle harjoittelulle tyypillisillä kehon lihaskalvojärjestelmää ja liikeketjuja avaavilla ja aktivoivilla harjoituksilla. Esiaktivoinnilla on tärkeä rooli harjoittelun kokonaisuuden kannalta, sillä se opettaa kehontuntemusta ja auttaa kohdistamaan harjoituksessa tehtävät liikkeet niiden tarkoituksen mukaisesti. Esiaktivointia ja lämmittelyä seuraa tehokas ja kokonaisvaltainen keskivartalon voimaa, hallintaa ja tuntemista kehittävä harjoitusosio. Tässä harjoituksessa opit muutakin, kuin vatsarutistukset! Opit, kuinka kehosi on toiminnallinen kokonaisuus, joka tulee aina ottaa huomioon juuri sellaisena! Liikkeissä tärkeintä on niiden tekniikka ja hallinta, jota harjoituksen aikana seurataan ja niissä avustetaan aktiivisesti. Tämän harjoituksen yksi tärkeistä tehtävistä on saada kehon liikeketjut ”keskustelemaan” keskenään ja parantamaan tätä toiminnallista vuorovaikutusta. Lisäksi harjoituksen tarkoituksena on vahvistaa ennen kaikkea kehon syvää lihaksistoa ja sen kykyä stabiloida niin raskaassa ponnistelussa kuin arkisissa perusaskareissakin. Keskivartalon vahvistuessa myös kehon kannatustekijät vahvistuvat, mikä näkyy sekä yleisessä ryhdissä, että mm. erilaisten ryhtivirheistä johtuvien selkävaivojen lievenemisenä, jopa niiden katoamisena. 

 

FUNCTIONAL FASCIA

Tämä harjoitus kohdistuu fascioiden käsittelyyn aktiivisesti liikkeen avulla sekä passiivisesti manipulaation välineen (rulla, pallo tms) avulla. Painallusharjoitteissa huomioidaan paikalliset sekä ketjuuntuvat triggerit ja pyritään vapauttamaan niitä paineen/hieronnan avulla.  

Jos keho on pitkään jännittyneenä väärän kuormituksen vuoksi, seurauksena on kiusallinen lihaskipu. Jännitystä voi poistaa faskiamanipulaatiolla, jossa käytetään apuna lihaskalvojen kitkahierontaa. Faskiamanipulaatiota käytetään lihaskalvojen eli myofaskioiden kiputilojen sekä toimintahäiriöiden hoidossa. Kitkahieronta on osa monipuolista hoitokokonaisuutta, johon kuuluu myös virheellisten liikeratojen korjaaminen.

Mitä lihaskalvot ovat ja mihin niitä tarvitaan? Myofaskiat yhdistävät lihakset ja niitä ympäröivän sidekudoksen pitkiksi ketjuiksi, niin että kehon eri osat voivat tehdä yhteistyötä. Kehossa on toiminnallisia lihaskalvoketjuja, joista osa kulkee diagonaalisesti kehon puolelta toiselle tai kiertää sitä spiraalinomaisesti. Kun keho on tasapainossa ja ketju toimii moitteettomasti, liikeradat ovat tarkoituksenmukaisia, eikä sidekudoksiin synny jännitteitä tai kipuja.  

VOIMAA JA LIIKKUVUUTTA

TÄSTÄ PÄÄSET VARAAMAAN PAIKKASI TUNNILLE

VAHVA SELKÄ JA VIRKEYTTÄ HARTIOIHIN

Tunnilla vahvistetaan monipuolisesti selän lihaksia, sekä haetaan virkeyttä ja liikkuvuutta hartioihin ja koko selkärankaan.
Onko hartiat jumissa? Tämä tunti auttaa sinua vetreyttämään lihaksiasi, sekä vahvistamaan selän lihaksia niin, että opit miten voit itse pitää niska-hartia-selkä alueestasi parempaa huolta. Tunti aloitetaan kehoa lempeästi herättelemällä, siirrytään selkää vahvistaviin harjoituksiin, jonka jälkeen huoltavien liikkeiden myötä lopetamme tunnin miellyttävään loppurentoutukseen. Saat tunnilta myös paljon vinkkejä, miten voit kotona ylläpitää ja vetreyttää selkääsi. Tunti soveltuu
kaikille monipuolisten variaatioiden ansioista. Kuitenkin jos sinulla on akuutti vaiva tai vamma, niin kerrothan ohjaajalle, jotta hän voi huomioida tilanteesi paremmin.

 

VAHVA JA HYVINVOIVA KEHO

Monipuolinen koko kehoa vahvistava ja huoltava tunti, jossa pääset monipuolisesti sekä haastamaan, että pysähtymään kehosi äärelle. 
Tunnilla tehdään itseä kuunnellen koko kehoa vahvistavia liikkeitä, sekä huolletaan ja parannetaan lempeästi koko kehon liikkuvuutta.
Harjoittelemme rennolla otteella, hyvällä fiiliksellä, sekä aina oma 
kehotuntemus edellä. Tunti aloitetaan lempeästi kehoa herätellen, jonka jälkeen aktivoimme kehon tukilihaksia, sekä haastamme 
kokonaisvaltaisesti monia eri lihasryhmiä. Tunti päätetään palauttavaan liikkuvuusharjoitteluun lempeällä pysähtymisellä. Tunnilla tehdään liikkeitä aina oikea liiketekniikka edellä, turvallisesti ja oikeat lihasryhmät tavoittaen. Kaikki liikkeet on mahdollista varioida itsensä näköisiksi ohjaajan avustuksella, jonka johdosta tunti soveltuu kaikille. Kuitenkin jos sinulla on akuutti vaiva tai vamma, niin kerrothan ohjaajalle, jotta hän voi huomioida tilanteesi paremmin.FasciaMethod

FasciaMethod on kokonaisvaltainen kehonhuoltotunti, jossa pääset huoltamaan kehosi jumeja ja pysähtymään itsesi äärelle. Tunnilla keskitymme parantamaan liikkuvuutta toiminnallisin aktiivisin venytyksin nivelten täysiä liikeratoja käyttäen, hyvällä kehon kannatuksella ja lihastoimintaketjuja (faskialinjoja) mukaillen.
Teemme lempeästi kehon yleisimpiin heikkoihin ja kireisiin alueisiin
suunnattuja liikehallinta- ja liikkuvuusharjoitteita, sekä hyödynnämme hierontapalloa faskiakerrosten välisen liukumisen lisäämiseksi ja faskioiden nesteyttämiseksi.
Harjoittelua rytmitetään hengityksellä. Tunti soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään ja edistää hyvinvointiaan. FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä tuote, joka on kehitetty pitämään yllä tuki- ja liikuntaelimistömme terveyttä ja hyvinvointia. Kun harjoittelemme FasciaMethod –konseptin periaatteiden mukaisesti, kehitämme liikkuvuuden lisäksi myös voimansiirtoa, ketteryyttä, koordinaatiota ja liikehallintaa kehossamme.

HYVINVOINTIVALMENNUKSET

Yksilöllinen hyvinvointivalmennus

Haluaisitko voida paremmin, mutta et tiedä mistä lähteä liikkeelle? Oletko aiemminkin yrittänyt muutosta saavuttamatta sitä? Olisiko nyt aika ottaa valmentaja tueksesi?
Kulkemaan rinnalla ja opastamaan sinua. Herättämään motivaatiotasi ja auttaa sinua löytämään pysyviä tapoja ylläpitää hyvinvointiasi. Jos vastasit kyllä, niin varaa aika ilmaiseen konsultaatioon, niin voimme yhdessä miettiä, mikä kokonaisuus palvelisi Sinua parhaiten!

Sinun omat tavoitteesi voivat liittyä liikunnan ilon löytämiseen, liikkeen lisäämiseen, painonhallintaan, palautumisen vahvistamiseen tai kokonaisvaltaisen elämäntapamuutoksen tekemiseen. Valmennukseni eivät ole “oikotie onneen”, vaan autan sinua löytämään sinulle toimivia tapoja ja rutiineja joista saat hyvää oloa ja energiaa, ja joita voit toteuttaa läpi elämän. Tuen sinua lempeästi ja ammattitaidolla matkallasi kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia.

VALMENNUKSET SISÄLTÄVÄT:

-Alkukartoituksen, jonka avulla suunnitellaan sinua tukeva kokonaisuus saavuttaaksesi tavoitteesi (kasvotusten/puhelimitse)
-Erilaisia harjoituksia omien toiveidesi pohjalta (salilla, kotona, ulkona)
-Palautumisen ja ravitsemuksen tarkastelua
-Muutoksen tukemista erilaisin tehtävin ja keskusteluin
-Jatkuvan etätuen & tilannetsekkauksen säännöllisin väliajoin

Esimerkkejä valmennuspaketeista:

 TUTUSTU TÄSTÄ VALMENNUSPAKETTEIHIN

.

.

Tietosuojaseloste
Sulje ikkuna

Tietosuojaa koskeva seloste

Rekisterinpitäjä

Sipoon hieronta ja hyvinvointi (1601017-4)
Myöhemmin tässä selosteessa Yritys

Tietosuoja-asioista vastaava henkilö ja/tai yhteyshenkilö

Jenni Savolainen
044 3094 263
jenni.savolainen80@gmail.com

Henkilörekisterin nimi

Sipoon hieronta ja hyvinvointi asiakas- ja markkinointirekisteri

Kerättävät henkilötiedot

Keräämme asiakassuhteen hoitamiseksi tarpeellisia henkilötietoja, kuten asiakkaan nimi ja yhteystiedot sekä palvelun käyttäjätietoja. Keräämme henkilötiedot rekisteröidyltä itseltään sekä muista julkisista saatavilla olevista viranomaisen ylläpitämistä rekistereistä ja muista ulkoisista lähteistä, kuten kaupparekisteristä tai muusta vastaavasta julkisesta yritysrekisteristä. Lisäksi keräämme yhteydenottolomakkeiden täyttäneiden tiedot ja käytämme niitä edellä mainittuihin asiakassuhteen ylläpitämiseen liittyviin tarkoituksiin.

Henkilörekisterin käyttötarkoitus ja käsittelyperuste

Henkilötietoja käsitellään voimassa olevan lainsäädännön sallimissa rajoissa verkkopalvelun testaukseen, asiakassuhteen hoitamiseen sekä palveluista tiedottamiseen ja neuvontaan. Saatamme käyttää rekisteröidyn tietoja käyttäjätilastojen keräämiseen ja näiden analysointiin. Kerättyjä tietoja käytetään myös markkinointiviestintään. Henkilötietojen käsittely markkinointiviestintään perustuu henkilön antamaan suostumukseen yhteydenottolomakkeella. Suoramarkkinointi lopetetaan asiakkaan pyynnöstä. Henkilö voi milloin tahansa peruuttaa suostumuksensa ilmoittamalla siitä edellä mainitulle yhteyshenkilölle. Henkilötietojen käsittely voi olla tarpeen Yrityksen ja rekisteröidyn välisen asiakassuhteen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi. Yrityksellä on oikeutettu etu käsitellä henkilötietoja markkinointi-, palvelu- ja asiakasanalyyseissa ja palvelun testauksessa. Markkinointitarkoituksiin saattaa liittyä myös profilointia. Rekisteröidyllä on tällöin oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä.

Henkilötietojen käsittelijät

Henkilötietoihin on pääsy vain asiakassuhteen hallinnoinnista ja markkinoinnista vastaavilla henkilöillä.

Tietojen luovutus

Henkilötietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille, eikä siirretä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle, ellei se ole palvelun teknisen toteuttamisen vuoksi tarpeellista. Mahdollisissa tietojen luovuttamisen ja siirtämisen tilanteissa noudatetaan tietosuojalainsäädännön vaatimaa tietosuojan tasoa ja muita tarvittavia turvatoimia.

Evästeet

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka selain tallentaa käyttäjän päätelaitteelle. Evästeet sisältävät nimettömän, yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla voimme tunnistaa ja laskea sivustollamme vierailevat eri selaimet. Evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden käytön tarkoituksena on analysoida ja kehittää palvelujamme edelleen käyttäjiä paremmin palveleviksi sekä kohdentaa mainontaa. Käyttäjä voi estää evästeiden käytön tai tyhjentää evästeet selaimen asetuksista.

Rekisterin suojaus

Suojaamme henkilötietoja asianmukaisin teknisin ja organisatorisin menetelmin. Tiedot kerätään tietokantoihin, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja muin teknisin tietoturvakeinoin suojattuja. Tietokannat ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa ja vartioiduissa tiloissa ja tietoihin pääsevät käsiksi vain tietyt, ennalta nimetyt henkilöt.

Henkilötietojen säilytysaika ja hävittäminen

Henkilötietoja säilytetään niin kauan kuin niitä tarvitaan siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty ja käsitelty, tai sopimuksen täytäntöön panemiseen tai niin kauan kuin laki ja säännökset niin edellyttävät. Tämän jälkeen henkilötiedot tuhotaan asianmukaisesti.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet:

  1. Rekisteröity pääsee pyytäessä häntä koskeviin henkilötietoihin liikesalaisuuden ja sisäisten arvioiden sallimissa rajoissa. Tarkastuspyyntö tulee lähettää edellä mainitulle yhteyshenkilölle kirjallisesti ja allekirjoitettuna sekä henkilön on tunnistauduttava luotettavalla tavalla.
  2. Rekisteröity voi pyytää tietojen oikaisua, jos tiedot ovat puutteellisia tai virheellisiä.
  3. Rekisteröity voi pyytää tietojen poistamista, milloin niiden käsittelyyn ei ole tietosuojaa koskevassa lainsäädännössä tarkoitettua ja rekisteröidyn suostumuksesta riippumatonta syytä.
  4. Rekisteröidyllä on oikeus rajoittaa henkilötietojen käsittelyä, jos tietojen oikeellisuus tai lainmukaisuus näin edellyttää, tai vastustamisoikeuden mukaisesti rekisteröity pyytää rajoittamaan henkilötietojen käsittelyä vain tietojen säilyttämiseen.
  5. Rekisteröidyllä on oikeus vastustaa tietojen käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin Yrityksen oikeutetun edun perusteella.
  6. Rekisteröity voi pyytää tietojen siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle, mikäli se on turvallista ja teknisesti mahdollista.
  7. Rekisteröidyn tulee lähettää oikeuksiaan koskevat pyynnöt kirjallisena tai sähköpostitse seuraavilla yhteystiedoilla:

Sipoon hieronta ja hyvinvointi
Tarkastus-/muu henkilötietoihin kohdistuva pyyntö
jenni.savolainen80@gmail.com

Yritys vastaa pyyntöihin 1 kuukauden sisällä pyynnön esittämisestä, ellei ole erityisiä syitä pidentää vastaamisaikaa.

Sulje ikkuna